Каші багаті на клітковину, яка регулює травлення та покращує стан судин, що покращує роботу серцево-судинної системи людини. Каші містять у необхідній кількості та потрібному нам співвідношенні залізо, мідь, цинк, фосфор, калій, кальцій, білки, а також вітаміни групи В, РР та Е.11 груд. 2021 р.

Навіщо потрібна каша?

Каша – це "повільні" вуглеводи, які нам потрібні саме вранці, щоб зарядитись на весь трудовий день. Повільні вуглеводи дають енергію для фізичної та розумової роботи. Порція каші надовго зберігає почуття ситості, але при цьому легко засвоюється, що особливо важливо вранці.

Чи потрібно їсти кашу щодня?

«Вівсянку кашу на сніданок потрібно їсти не щодня, а двічі-тричі на тиждень. Часте споживання шкідливе, оскільки перешкоджає нормальному засвоєнню кальцію, недолік якого може послабити кісткову систему людини, а також погано позначитися на інших аспектах здоров'я», – розповіла Барташевич.