Диня – джерело фолієвої кислоти (вітамін В9), бета-каротину (вітамін А) та вітамінів С та Р. М'якоть дині багата кремнієм, залізом, калієм, магнієм, клітковиною, а також особливим ферментом, що запобігає пошкодженню тканин тіла. Диня – Чудовий десерт, найчастіше її їдять у свіжому вигляді.

Навіщо шкідлива диня?

Шкідливість дині Диня – один з найбільш поширених фруктів, викликають проблеми із травленням. Тому диню не рекомендується їсти людям, які мають проблеми зі шлунком, нирками та кишечником. До того ж диня може спричиняти алергічні реакції, особливо при непомірному споживанні.

Кому не можна їсти диню?

Не рекомендується вона і для людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, при панкреатиті, виразці чи гастритіоскільки сік дині може дратувати стінки шлунка. Також диня протипоказана пацієнтам з цукровим діабетом.