Шкода сала Сало дуже калорійний продукт: у 100 грамах міститься близько 800 ккал. Це означає, що якщо ви не плануєте витратити всю отриману від цього продукту енергію, то ризикуєте набрати зайву вагу. Вживання сала у великій кількості може призвести до ожиріння. 4 лип. 2021р.

Кому не можна їсти свиняче сало?

Лікарі не рекомендують вживати сало людям з хворими на нирки. Також про це продуєте краще забути тим, хто має серйозні проблеми з печінкою. Для людей з гострою фазою панкреатиту чи холециститу сало – заборонений продукт.

Чим корисне і чим шкідливе сало?

Сало багате на жиророзчинні вітаміни A, E і D, а також арахідонову кислоту, яка відноситься до омега-6 ненасичених жирів і є однією з незамінних жирних кислот. Арахидонова кислота допомагає організму боротися з вірусами та бактеріями.