Ячмінний напій дуже корисний для здоров'я. Він благотворно діє на органи травлення, зменшує ризик серцево-судинних захворювань, є джерелом вітамінів, завдяки вмісту кремнію сприяє зміцненню кісток. Високий вміст лізину та кремнію, допомагають організму виробляти колаген.

Навіщо корисний ячмінний напій?

Ячмінний відвар, на відміну від звичайної кави, не підвищує артеріальний тиск, а нормалізує його. Напій має тонізуючу дію, тому його призначають людям після тривалих хвороб, при занепаді сил, у період ремісії після тяжких травм та операцій.

Як правильно пити ячмінний напій?

Рекомендується випивати вранці, бажано до сніданку. Напій із злаку називається ячмінною кавою через обробку зерен так само, як і кавових. П'ють його теж з молоком і цукром, часто називають «дитячою кавою», оскільки вона корисна і не містить речовин, що збуджують нервову систему.