На сьогодні рослинна їжа визнається не лише повноцінним харчуванням, а й способом профілактики та зменшення ризику появи багатьох хвороб. Дослідження показують, що вегетаріанці мають нижчі ризики виникнення серцево-судинних захворювань, надмірної ваги та ожиріння, деяких видів раку.

У чому переваги вегетаріанства?

Головний плюс вегетаріанства – це збільшення в раціоні овочів, зелені, круп, бобових, насіння, горіхів та фруктів. Така їжа багата на клітковину, мікроелементи і вітаміни. Також рослинний раціон містить менше насичених жирів, які є у м'ясних та молочних продуктах.

Що відбувається з організмом, якщо не їсти м'ясо?

При відмові від м'яса спостерігаються такі явища: велика ймовірність ожиріння – вегетаріанці можуть вживати багато калорійної їжі, не вважаючи її шкідливою; постійний метеоризм – надлишок клітковини підвищує газоутворення; підвищення ризику утворення дефіциту заліза та Омега-3 жирних кислот.