Сливовий сік посилює перистальтику кишечника, має проносний ефект, а при жовтяничних захворюваннях посилює відділення жовчі, сприяє виділенню з організму холестерину, його рекомендують при атеросклерозі та захворюваннях жовчного міхура.

Що містить сливовий сік?

Сливовий сік містить яблучну, лимонну, кавову органічні кислоти, цукру, калій, залізо, магній, кальцій, фосфор, нікель, молібден, мідь, цинк, йод, кремній, фтор, вітаміни A, C, Е, B1, B2, P.

Як називається сік зі сливи?

Сливовий сік – натуральний або підсолоджений непрозорий сік із плодів сливи. Випускається з м'якоттю та без м'якоті. Зі сливового соку також випускають сливовий сироп, який використовується у виробництві напоїв та кондитерських виробів.