Сир при цукровому діабеті рекомендується вживати щодня, до 100-200 грамів на день у натуральному вигляді або у вигляді сирників, сирників, пудингів, запіканок. Сир, а також вівсяна та гречана каші, висівки, шипшина покращують жировий обмін та нормалізують функцію печінки, перешкоджають жировим змінам печінки..

Як впливає сир на цукор у крові?

Сир містить мало вуглеводів – всього 1-3 г на 100 г продукту. Плюс до цього, у сирі є жири, які сповільнюють всмоктування вуглеводів. Таким чином, цей молочний продукт не підвищує рівень цукру в крові, а отже найчастіше не вимагає підколки інсуліну. Що дуже зручно для перекушування при діабеті.

Який жирності сир можна їсти при цукровому діабеті?

Людям, які страждають на цукровий діабет, слід виключити з раціону вершкове масло, вершки та сир жирністю понад 5%.