Знежирений сир благотворно впливає на роботу печінки та нормалізує процес травлення. Речовини, що містяться в складі продукту, беруть участь у синтезі гемоглобіну, тому сир 0% рекомендується їсти для профілактики анемії. Знежирений сир також корисно їсти для профілактики захворювань серця та нирок.

Який сир краще їсти жирний чи знежирений?

Мінералу для засвоєння необхідний вітамін D, а він є жиророзчинним. Таким чином, з пачки сиру з жирністю 9% організм має більше користі, ніж з упаковки з жирністю 3%. Саме тому рекомендують віддавати перевагу жирним видам продукту, а не практично знежиреним.

Який відсоток жирності сиру найкорисніший?

Кальцій у сирі Тому з точки зору вмісту кальцію, білка та інших корисних речовин дієтологи вважають найкращим сир 3-5% жирності.