Ягоди червоної горобини широко застосовують у народній медицині. Найбільш часто настої та відвари використовують для зниження кров'яного тиску, лікування недокрів'я, анемії та серцевої недостатності. Також сік плодів допомагає зупиняти кровотечі, зменшувати набряки, прибирати запалення та зміцнювати стінки судин. 6 травня 2021р.

Які хвороби лікують ягоди горобини?

Її приймають для лікування багатьох захворювань: діабету, артриту, дизентерії, астенії, анемії, а також захворюваннях печінки. Горобина допоможе вивести шкідливі речовини з організму. В основному плоди або ягоди застосовують як в'яжучий засіб.

Яка користь від ягід червоної горобини?

У ягодах також є вітаміни B1, B2, B9, A, PP, токоферол та корисні мінерали. Плоди горобини мають антибактеріальну та сечогінну дію, зміцнюють імунітет і виводять холестеринові бляшки з судин. Не рекомендується горобина у разі сечокам'яної хвороби, при гастритах, виразках та ішемічній хворобі серця.