Болгарський перчик корисний при гіпертонії. Він здатний розріджувати кров, знижує можливість утворення тромбів, допомагає довести до норми показник холестерину. Антираковий захист. Як джерело антиоксидантів, він оберігає від негативного впливу вільних радикалів.

В якому вигляді краще їсти болгарський перець?

Плоди солодкого перцю багаті на вітаміни та інші корисні речовини, тому вони рекомендуються в лікувальному та здоровому харчуванні. Для максимального ефекту його потрібно використовувати лише у сирому виглядіоскільки при термообробці втрачається до 70% корисних речовин.

У чому ж користь жовтого перцю?

Жовтий перець містить у собі вітаміни Е, А, С і К, а також два антиоксиданти, лютеїн та зеаксантим. Регулярне вживання жовтого перцю позитивно впливає зір. Завдяки вмісту вітаміну Е, корисний для запобігання передчасному старінню. Вибирайте тверді та соковиті стручки перцю, без плісняви ​​та плям.