Каротиноїди та інші сильнодіючі антиоксиданти – Ще один плюс кураги та чорносливу. У сушених абрикосах також знайдено бета-каротин, що перетворюється в організмі на вітамін А. Він необхідний для зростання клітин, підтримки імунної системи та здоров'я очей.18 Грудня. 2018р.

Яка користь від кураги та чорносливу?

Курага і чорнослив багаті вітамінами групи В, Е, РР, мікроелементами, харчовими волокнами, клітковиною, антиоксидантами, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи організм від розвитку онкологічних захворювань.

Для чого корисний компот із кураги?

Курага, кайса, урюк покращують обмін речовин в організмі, сприяють хорошому травленню, стабілізують артеріальний тиск. Вітамін С, що там міститься, – профілактичний засіб від грипу та ГРВІ. А вітамін К рекомендований при хворобах серцево-судинної системи. У сушених абрикосах є фосфор, кальцій та залізо.