Кішміш покращує роботу шлунково-кишкового тракту, захищає організм від розвитку тромбофлебіту та атеросклерозу, зміцнює імунітет, виводить токсини.. Крім цього, кишміш ефективний за підвищеного рівня гемоглобіну, залізодефіцитної анемії. Кішміш здорово насичує, піднімає настрій та покращує обмінні процеси.20 жовт. 2019р.

Що корисного у Кішміші?

в ньому багато вітамінів – А, Е, РР, В9; є аскорбінова, лимонна, янтарна кислоти; містяться і мінеральні речовини, як залізо, натрій та інші; є ефірні олії, флавоноїди.

Кому не можна кишміш?

З обережністю до винограду необхідно ставитись людям з виразкою та при діареї. У ягодах також багато цукру, тому іноді протипоказання отримують люди із цукровим діабетом. Плоди також мають протипоказання при гіпертонії, цирозі печінки, коліті та вагітності.