Бородінський хліб містить такі цінні речовини, як вітаміни групи А, В, Е та РР, тіамін, магній, калій, фосфор, кальцій, натрій, залізо, незамінні амінокислоти, клітковину, білки та ферменти. Клітковина очищає кишечник, виводячи з організму шлаки та токсини.7 квіт. 2017 р.

Кому не можна бородинський хліб?

Не рекомендують вживати бородинський хліб людям, які страждають:

  • цукровий діабет;
  • целіакією;
  • ентероколітом;
  • підвищеною кислотністю шлунка;
  • схильністю до метеоризму;
  • надмірною вагою;
  • алергічною реакцією на кмин або коріандр;

Який хліб найкорисніший для здоров'я?

Цільнозерновий хліб вважається найкориснішим для здоров'я серед усіх видів, розповіла лікар-ендокринолог Ангеліна Водолазка. У розмові із «Газетою. Ru» фахівець пояснила, що у подібних видах хліба містяться харчові волокна та корисні для організму людини вітаміни.