Бородінський хліб містить такі цінні речовини, як вітаміни групи А, В, Е та РР, тіамін, магній, калій, фосфор, кальцій, натрій, залізо, незамінні амінокислоти, клітковину, білки та ферменти. Клітковина очищає кишечник, виводячи з організму шлаки та токсини.7 квіт. 2017 р.
Кому не можна бородинський хліб?
Не рекомендують вживати бородинський хліб людям, які страждають:
- цукровий діабет;
- целіакією;
- ентероколітом;
- підвищеною кислотністю шлунка;
- схильністю до метеоризму;
- надмірною вагою;
- алергічною реакцією на кмин або коріандр;
Який хліб найкорисніший для здоров'я?
Цільнозерновий хліб вважається найкориснішим для здоров'я серед усіх видів, розповіла лікар-ендокринолог Ангеліна Водолазка. У розмові із «Газетою. Ru» фахівець пояснила, що у подібних видах хліба містяться харчові волокна та корисні для організму людини вітаміни.