Вона бере участь у всіх окислювально-відновних процесах та білковому обміні. Так, на рік на одному гектарі будь-яка сільськогосподарська культура вбирає до 60 кг сірки. Відсутність дефіциту S позначається насамперед якості плодів: підвищує їх вітамінну цінність і збільшує термін зберігання.

Навіщо використовують амоній?

Амоній – це практично розпушувач, але для сухішої випічки (хімічний склад відрізняється). Використовується для печива та пирогів зокрема з пісочного тіста. Плюси амонію – компактний ефект, зберігаючи крихкість та легкість печива або крекерів, необхідна пухкість тесту та тривала консервація.

Які рослини підживлюють сульфатом амонію?

застосування добрива особливо ефективно на хрестоцвітих культурах (ріпак, редька, капуста), що позитивно реагують на сірку; ефективний сульфат амонію на овочевих культурах, у яких необхідно знизити накопичення нітратів (картопля, морква).