Зокрема, калина містить багато вітаміну С – на 70% більше, ніж лимон! Це робить її добре зміцнюючим імунітет засобом. також в ягодах присутні вітаміни К, D, T, P, каротин, токоферол, плюс – магній, цинк, калій, фосфор, залізо, пектин, дубильні та ефірні речовини та органічні кислоти.3 жовт. 2022 р.

Які хвороби лікує калина?

Ягоди та сік калини застосовують при лікуванні застуди, кашлю, виразки шлунка та 12-палої кишки, при коліті, хворобах печінки, ревматизмі, при внутрішніх кровотечах. Ягоди калини – це діабетичний продукт. Настій плодів калини рекомендується вживати при гастритах, гіпертонії, запорах.

Кому не можна їсти ягоди калини?

Відмовитись від ягід варто при гіпотонії. Не потрібно включати до свого раціону харчування плоди людям, які схильні до підвищеної кислотності шлункового соку. Виключити із раціону харчування калину необхідно за наявності подагри, хвороби суглобів, і навіть індивідуальної непереносимості ягоди.