Абрикосові кісточки цінуються вмістом у них вітамінів (РР, В17), мінеральних речовин (залізо, фосфор, калій, натрій, магній, кальцій). Якщо кісточка солодка, значить, там міститься багато олії. Ще абрикосові кісточки багаті на білок. Особливою популярністю користується олія, що видобувається, що видобувається з ядер абрикосів.

Чи можна їсти кісточки кураги?

Найчастіше в їжу використовують м'якуш абрикосів у свіжому або сушеному (курага) вигляді. 2. Кісточки теж можна їсти, але варто пам'ятати, що в них міститься синильна кислота, яка небезпечна у великих кількостях, але в малих дозах корисна для серця.

Чим небезпечні ядра абрикосових кісточок?

Своїм зовнішнім виглядом та смаком вони нагадують мигдаль. Однак у Росспоживнагляді попереджають: ядра абрикоса можуть викликати тяжке отруєння. Усьому виною амігдалін, що міститься в них, після вживання в їжу він стає ціанідом, тобто синильною кислотою.