Червоні яблука багаті антоціанами – речовинами, які уповільнюють старіння організму та покращують гостроту зору. Зелені яблука містять менше цукру та алергенів. Кверцетин у яблуках корисний для мозку та нервових клітин, що особливо важливо для людей похилого віку. Фрукт багатий на пектини, які виводять токсини з організму.6 серп. 2022р.

Що краще за червоні чи зелені яблука?

Червоне чи зелене? Дієтолог зазначає, що вміст корисних речовин у фрукті безпосередньо залежить від кольору. У червоних та жовтих яблуках більше каротину (він має значення для здоров'я клітин та зору), а в зелених – більше заліза. В одному яблуку міститься 25% від добової потреби аскорбінової кислоти.

Якого кольору яблука найкорисніші?

Лікар-дієтолог, член Національної асоціації дієтологів та нутриціологів Марина Макіша зазначила, що яблука з червоною, жовтою та помаранчевою шкіркою містять більше корисних речовин. Все через те, що у яскравих фруктах більше бета-каротину. «Бета-каротин є добрим антиоксидантом.