Ягоди червоної горобини широко застосовують у народній медицині. Найбільш часто настої та відвари використовують для зниження кров'яного тиску, лікування недокрів'я, анемії та серцевої недостатності. Також сік плодів допомагає зупиняти кровотечі, зменшувати набряки, прибирати запалення та зміцнювати стінки судин. 6 травня 2021 р.

Чи можна їсти горобину у сирому вигляді?

Ягоди горобини використовують у свіжому, сушеному та вареному вигляді. У свіжому вигляді вони йдуть для приготування варень, джемів, конфітюрів, мармеладу, повидла, пастили, желе, морсів, компотів, сиропів та соків.

Як діє горобина на організм?

Маленькі «яблучка» мають антибактеріальні, сечогінні, кровоочищаючі і в'яжучі властивості. Ягоди горобини мають також потогінну, кровоспинну, жовчогінну дію.; їх використовували в Болгарії при лікуванні каменів у нирках, при ревматизмі та як проносний засіб.