Чому це корисно калій, фосфор, кальцій необхідні повноцінного зростання та розвитку; вітамін С – «паливо» для імунітету, сили та енергії; клітковина – незамінна для правильної роботи кишечника.26 жовт. 2020р.

Кому не можна червону сочевицю?

З обережністю варто вживати тим, у кого є подагра. Пам'ятайте, що сочевиця може утворити дискомфорт у шлунку та посилити процеси бродіння, тому варто відмовитися від продукту, якщо ви маєте різні хвороби ШКТ. З цієї ж причини не варто їсти її перед сном.

Навіщо червона сочевиця?

Красна сочевиця (Lens) — трав'яниста бобова рослина, яку вирощують у Середземномор'ї, Закавказзі, Малій та Середній Азії. Родичка гороху та квасолі, сочевиця, і особливо червона, добре розварюється, відмінно підходить для апетитних каш та наваристих супів..