Завдяки особливому способу приготування, смажене соняшникова масло зберігає всі корисні речовини та вітаміни. Наприклад, покращується робота мозку та нервової системи, відбувається профілактика атеросклерозу. Ще нерафіноване масло допомагає збереже молодість, зміцнює імунітет та нормалізує обмін речовин.

Яка корисна олія для смаження?

Таким чином, оливкова та соняшникова олії є найкращими для смаження за рахунок високої точки димлення, великої кількості мононенасичених жирів та невеликого рівня насичених.

На якому маслі смажити не шкідливо?

Рекомендується смажити їжу на рафінованій рослинній олії або використовувати для цього жири тваринного походження. З рослинних олій вибираємо ті, які містять найбільшу кількість насичених та мононенасичених жирних кислот, — рафіновану оливкову, кокосову.