У пюре з цвітної капусти представлені практично всі види вітамінів: бета-каротин, вітаміни А, Е, К, С, В1, В2, В5, В6, В9, РР, холін. Багате наповнення та мінералами – калій, кальцій, магній, фосфор, залізо, мідь, селен, цинк.

Кому корисно їсти цвітну капусту?

У зв'язку з тим, що цвітна капуста містить менше грубоволокнистої клітковини, ніж білокачанна, вона краще підходить для харчування людей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також для дитячого харчування, оскільки легко перетравлюється та засвоюється. Стимулює роботу імунітету.

У чому користь вареної цвітної капусти?

Варена цвітна капуста містить харчові волокна, що не перетравлюються, що виводять з організму шлаки і токсини, м'яко очищають стінки шлунка і кишечника. Рослинний білок, який є в продукті, необхідний для будівництва клітин, особливо м'язової тканини.