Вона підвищує опірність організму та зміцнює імунітет, сприяє обміну речовин, виведенню шлаків та токсинів. Завдяки вмісту вітаміну К кропива сприяє хорошій згортання крові, має протизапальну дію і допомагає при внутрішніх кровотечах.

Чим корисна кропива у їжі?

Чим корисна кропива – У молодій кропиві багато корисних речовин: каротин та каротиноїди (більше, ніж у моркві), вітаміни (особливо високий вміст вітаміну С, вітамінів групи В та К), хлорофіл, дубильні речовини, флавоноїди, фітонциди, органічні кислоти.

Кому не можна їсти кропиву?

Не можна її вживати і при кровотечах, викликаних кістою та поліпами, пухлинами та іншими захворюваннями, що потребують оперативного втручання. Обережно варто застосовувати кропиву при нирковокам'яній хворобі та камінні в жовчному міхурі, людям з варикозним розширенням вен і при тромбофлебітах.