У ньому міститься багато калію, магнію, вітаміни групи В, РР, тому ця крупа корисна при захворюваннях серця та судин, проблемах з нервовою системою. За рахунок того, що булгур містить грубі харчові волокна (клітковину), страви з цієї крупи сприяють очищенню стінок шлунка та кишечника.11 черв. 2021 р.

Чим корисна булгур для жінок?

У ньому містяться вітаміни А, Е, К та РР. Вони сприяють зміцненню стінок судин та серцевого м'яза. Також булгур знижує рівень цукру в крові, а завдяки вітамінам групи В крупа допомагає нормальному розщепленню жирів і прискоренню метаболізму.

Яка каша корисніша за булгур чи гречку?

Булгур – багате джерело клітковини Крім того, у булгурі високий вміст кальцію. Його більше, ніж у тій же гречці, проте через обробку значна частина його втрачається (у процесі виробництва зерна пшениці пропарюють та висушують).