Зокрема, калина містить багато вітаміну С – на 70% більше, ніж лимон! Це робить її добре зміцнюючим імунітет засобом. Також у ягодах присутні вітаміни К, D, T, P, каротин, токоферол, плюс – магній, цинк, калій, фосфор, залізо, пектин, дубильні та ефірні речовини та органічні кислоти.3 жовт. 2022р.

Які хвороби лікує калина?

Ягоди та сік калини застосовують при лікуванні застуди, кашлю, виразки шлунка та 12-палої кишки, при коліті, хворобах печінки, ревматизмі, при внутрішніх кровотечах. Ягоди калини – це діабетичний продукт. Настій плодів калини рекомендується вживати при гастритах, гіпертонії, запорах.

Чи можна їсти калину у сирому вигляді?

У сирій калині багато бета-каротину, є рибофлавін, пантотенова та фолієва кислоти, калій, хлор, магній, кальцій, марганець, молібден, залізо, філлохінон (вітамін К) та багато інших корисних речовин. Зокрема, у калині міститься півтори добові норми аскорбінової кислоти.