Дещо краще харчувалися раби-пастухи. Пшениці їм давали менше, але вони самі могли ловити рибу, добувати дрібних тварин (зайців та ховрахів) та птахів силами чи пращею. Від пастухів вимагали лише безпеки хазяйського стада, у всьому іншому вони були надані собі, нагляду за пастухами не було никакого.28 лют. 2021р.

Що їли раби у Стародавньому Римі?

Основу раціону сільського раба становила пшениця. Ячмінь римляни також вирощували, але вважали його кормом для худоби, ячмінною кашею годували лише гладіаторів для зміцнення мускулатури.

Чим харчувалися у Стародавньому Римі?

Найбільш популярними були яйця та страви з яєць, овочі, салат, гриби (у тому числі трюфелі), морепродукти, сир із травами, оливки, соуси, а також різні фрикаси, які могли б вважатися сьогодні повноцінними стравами М'ясні страви були розкішними, а для бенкетів запікалися туші.