Слід віддавати перевагу приготованим на пару або тушкованим овочам. У сирому вигляді вживання овочів краще обмежити через їхню здатність викликати підвищене газоутворення. Відварене, тушковане, приготовлене на пару м'ясо нежирних сортів: кролик, курка, індичка, яловичина.
Чим краще годувати лежачих хворих?
» Страви для лежачих хворих повинні бути в пюреподібному вигляді: овочеві, м'ясні, фруктові пюре, суп-пюре, киселі. » Годувати лежачого хворого потрібно часто (6 разів) і потроху, але не годуйте через силу, а намагайтеся вибудити його апетит, пропонуючи страви, що йому подобаються.
Які продукти не можна лежачим хворим?
Заборонені продукти, які слід виключити з раціону лежачих хворих пацієнтів: Кетчупи та гострі соуси. Копчене м'ясо та ковбаси. Чіпси, смажені насіння, сухарики з сольовими присипками.