Звичайний складався з 750 г хліба (або 650 г сухарів-галет), 400 г свіжої яловичини або свинини (або 300 г м'ясних консервів, 210 г солонини, копченого м'яса), 30 г жиру або сала, 60 грамів рису або сушених овочів (зазвичай квасолі, гороху, сочевиці, «…

Чим харчувалися солдати під час війни?

До щодобової пайки червоноармійця входило: 800 г хліба влітку та 900 г – взимку, півкіло картоплі, 320 г інших овочів, 170 г круп або макаронів, 150 г м'яса, 100 г риби, 50 г жирів та 35 г цукру. Офіцерам належало додаткове забезпечення: 40 г олії чи сала, 20 г печива та 50 г рибних консервів на добу.

Що їли під час Першої світової війни?

на рік, командир роти – 360 руб., А командир корпусу – 5700 руб. У радянські часи організацією харчування займалося Головне управління тилу Червоної армії. На добу солдат мав отримувати 800 г хліба, 500 г картоплі, 170 г капусти, 140 г крупи, 150 г м'яса, 100 г риби, 35 г цукру, 30 г сала, 20 г соняшникової олії.