Козячий сир: користь Він містить вітаміни A, D, C, E, B1, B2, B6, B12, а також кальцій, фосфор, цинк, залізо, молібден, калій, натрій. Козячий сир корисний коров'ячого завдяки високому вмісту вітаміну D. Вітамін D у козячому сирі зміцнює імунітет і серцево-судинну систему, перешкоджає розвитку раку та остеопорозу.

Чим корисний сир із козиного молока?

Найбільшою перевагою козячого сиру є його насиченість кальцієм. Він відповідає за міцність кісток, зубів, забезпечує профілактику онкологічних захворювань та нормалізує тиск. Пробіотики, що містяться в козячому сирі, відіграють важливу роль у роботі шлунково-кишкового тракту, зміцнюють імунітет.

Як правильно їсти козячий сир?

Козиний сир їдять свіжим або дозрілим протягом різного часу, супроводжуючи його салатами або гарячими тостами, як у випадку теплого салату, або також приправляючи фруктовими джемами.