brandy, від нідерл. brandewijn – "перепалене" або "перегнане" вино) – міцний алкогольний напій, загальний термін для позначення продуктів дистиляції виноградного вина, фруктової або ягідної браги з міцністю понад 37,5% об. Якщо явно не вказано інше, то бренді виготовляється з виноградного вина.
У чому різниця коньяку та бренді?
Чим відрізняється бренді від коньяку коротко. В основі коньяку лежить виноградна брага, а бренді можуть виготовляти з будь-яких фруктів та ягід. Коньяк наполягають у дубовій бочці за технологією від двох років, бренді – Від шести місяців або без витримки, якщо основою були фрукти.
Що входить до складу бренді?
Але зазвичай як сировина для приготування бренді використовують:
- вино;
- перекидний сік з яблук та інших фруктів;
- ягоди та вишні;
- вичавлення – ферментована м'якоть, кістки і стела винограду, що залишаються після віджиму соку.