Плоди айви зберігають свою користь навіть після термічної обробки. У свіжому вигляді плоди майже не вживають, тому що вони кислі на смак. З них готують варення, желе, сиропи, мармелад, цукати, їх додають до чаю замість лимона..

Що можна зробити із плодами японської айви?

У сирому вигляді плоди японської айви малоїстівні. Однак після кулінарної обробки їх смак змінюється. З японської айви готують прохолодні напої, варення, желе, конфітури. Айву японську варять на повільному вогні для приготування начинки пирогів та пиріжків.

Чим корисні плоди японської айви?

Хеномелес має лікувальні властивості, завдяки сапонінам, таніну, вітаміну С, пектинам та ряду інших речовин, що містяться в плодах, також добре зарекомендував себе як протизапальний, сечогінний, спазмолітичний та імуномодулюючий засіб.