Селера багатий вітамінами С, K A, E, РР та групи В. Наприклад, на 100 г продукту міститься 8 мг вітаміну С. Також у його складі присутні кальцій, магній, залізо, калій, цинк, селен і 12 видів антиоксидантів. Все це робить даний продукт корисним для серця, імунітету та стану кісток.17 квіт. 2022р.

Які хвороби лікують селера?

Сік свіжого коріння селери застосовують при захворюваннях нирок, подагрі, ревматизмі, неврастенії, кропивниці, запалення шкіри. Його вважають добрим засобом при старечих запорах. Плоди рослини застосовують при астмі, цукровому діабеті, ожирінні.

Коли не можна їсти селеру?

Від нього слід відмовитись людям, які страждають на тромбофлебіт, варикоз, схильність до кровотечоскільки він має здатність розширювати судинні стінки. Також його небажано вживати жінкам, що годують, і під час вагітності, особливо в останньому триместрі.