Головним недоліком Х12МФ є крихкість виробу: вона вища, ніж у 95Х18. Тому ніж не можна перевіряти на вигин (злам), метати у дуже тверду поверхню, наприклад, у стовбур дерева – метал може зламатися. Також варто звертати увагу на чистоту леза ножа, особливо якщо їм розрізали кислі овочі чи фрукти.

Яка сталь краща для ножа х12мф або 95 х 18?

95Х18 найкраще для кухонних ножів та ножів для щоденного використання. Х12МФ для тих, хто любить агресивний різ у ножів і використовує їх для обробки мисливських та рибальських трофеїв (і т.п).

Яка сталь краща за х12мф або?

Х12МФ. Вітчизняна інструментальна сталь з високою твердістю (59-61 HRC) і, як наслідок, малою гнучкістю, з гарною стійкістю до корозії. Підходить для універсальних ножів із агресивним різом. Дуже повільно затуплюється, а заточування краще проводити у майстерні.