Ягоди калини – Це діабетичний продукт. Настій плодів калини рекомендується вживати при гастритах, гіпертонії, запорах. Відвар ягід – при сухому кашлі; зовнішньо – для лікування деяких шкірних хвороб (екзем, фурункульозу). Завдяки ефірним маслам плоди калина сприяє зниженню підвищеної температури у хворого.20 жовт. 2021 р.

Чи можна їсти калину у сирому вигляді?

У сирій калині багато бета-каротину, є рибофлавін, пантотенова та фолієва кислоти, калій, хлор, магній, кальцій, марганець, молібден, залізо, філлохінон (вітамін К) та багато інших корисних речовин.

Як використовувати калину з лікувальною метою?

Відвар ягід калини при кашлі та застуді ложку ягід залити 1 склянкою окропу, кип'ятити на повільному вогні протягом 10 хвилин, потім охолодити при кімнатній температурі, процідити, віджати сировину. Приймати 3 десь у день 1-2 ст. ложки.