Варений гарбуз кладуть у теплі салати з м'ясом та морепродуктами. Десерти з гарбуза дуже різноманітні. З неї варять варення, роблять морозиво, її додають у солодкі страви з рису. Приготувавши страву з гарбуза, не викидайте насіння – вони дуже корисні та смачні.

В якому вигляді найкраще їсти гарбуз?

Вдалим (і у смаковому, і у вітамінному плані) вважається поєднання сирий гарбуза з яблуками та морквою. Сирий гарбуз багатий корисним для очей, імунної системи, шкіри та кісток вітаміном А. У ній повно флавоноїдів, які уповільнюють процеси старіння та перешкоджають розвитку пухлин.

Кому не можна їсти варений гарбуз?

Незважаючи на те, що в гарбузі багато користі, є стан організму, при яких він протипоказаний. Ольга Перевалова рекомендує утриматися і не їсти гарбуза при загостреннях захворювань шлунково-кишкового тракту, наприклад, при гострому гастриті, коліті, виразковій хворобі, панкреатиті. Також отруєння.