Шеф-кухар – головна людина на кухні, саме він відповідає за розробку меню, закупівлю, роботу всього персоналу та його мотивацію. Від нього залежить успіх ресторану та його престижність. Не менш важливими є в ресторані шеф-кондитер та су шеф-кондитер, які відповідають за розробку десертів та їх приготування.

У чому полягає робота шеф-кухаря?

Шеф-кухар – найголовніша людина на кухні. Його основне завдання – контроль за тим, що відбувається, управління виробничими процесами та персоналом. Він відповідає за якість страв, оновлення меню та ціноутворення.

У чому відмінність шеф-кухаря від кухаря?

Як ми визначили вище, основна відмінність – рівень відповідальності. Процесом обробки сировини займаються кухарі під керівництвом шефа, який веде команду. Виходячи з цього, вони мають різний набір навичок. Кухар повинен володіти всіма методами приготування їжі: варіння, гасіння, смаження, парова варіння, копчення та ін.