Користь та шкода У ній є вітаміни групи А, В та Е, нікотинова кислота. М'ясо покращує обмінні процеси, роботу щитовидної залози, надає сили та зміцнює імунітет. Особливо корисне м'ясо вагітним жінкам. Індичку не рекомендують при подагрі, хворобах нирок та гіпертонії, тому що в м'ясі міститься багато солі.

Яка частина м'яса індички найкорисніша?

Фахівці з харчування порівняли темне та біле м'ясо індички та несподівано для себе виявили, що м'ясо гомілки та стегна перевершує по поживності грудку та крильця.

Що краще їсти курку чи індичку?

– Індичка відрізняється від курки за розміром та забарвленням, за калорійністю та вмістом білка, за смаком та кольором. Індичка менш калорійна та жирна. Так, у 100 г її м'яса міститься менше насичених жирів (на 1,64 г у середньому) та менше калорій (на 50 ккал), ніж у курці.