Обидва підвиди лососевих мають яскраво виражений смак і відрізняються великою користю для організму. Дієтологи найчастіше рекомендують форель через меншу жирність, але для засолювання або приготування на грилі краще підходить жирна сьомга.. Її ж найчастіше використовують для суші та ролів.

Чим відрізняється форель сьомга та лосось?

Сьомга більш витягнута формою, має гостра голова, трохи плям на тушці, хвіст зазвичай роздвоєний чи трикутний. Форель щільніше формою, у неї округла голова, тушка сильно плямиста, хвіст квадратний чи прямокутний. Якщо риба важить більше чотирьох кілограмів, це однозначно атлантичний лососьсьомга.

Що дорожче за лосось сьомга чи форель?

Вартість лососевої риби сьомга дорожче за форель. Її охолоджена тушка з головою та хвостом коштує 1300 рублів за кілограм, а форелі – 1050 рублів. У замороженої риби різниця в ціні за 1 кілограм на 200 рублів, а у солоної та копченої – 250-300 рублів.