Ці гриби зазвичай сприяють усуненню нестачі йоду поряд з іншими продуктами японської кулінарії, наприклад, водоростями чука та сибуки. Також деревні гриби багаті на полісахариди, які запобігають розвитку злоякісних пухлин і можуть підвищувати загальний імунітет.
Чи можна їсти деревні гриби?
Насамперед це дерев'яні гриби — чорні муер та білі ньяр. За формою вони нагадують вухо, білі "вушка" менші за чорні за розміром. Їх можна їсти сирими, але, оскільки вони швидко псуються, їх зазвичай сушать. У Росії вони продаються лише сушеними.
Які вітаміни в грибах?
Харчова цінність та хімічний склад "Гриби деревні сухі".
Нутрієнт | Кількість | 100% норми |
---|---|---|
Вода | 14.8 г | 15358 г |
Вітаміни | ||
Вітамін В2, рибофлавін | 0.8 мг | 225 г |
Вітамін В5, пантотенова | 0.5 мг | 1000 г |