Ці гриби зазвичай сприяють усуненню нестачі йоду поряд з іншими продуктами японської кулінарії, наприклад, водоростями чука та сибуки. Також деревні гриби багаті на полісахариди, які запобігають розвитку злоякісних пухлин і можуть підвищувати загальний імунітет.

Чи можна їсти деревні гриби?

Насамперед це дерев'яні гриби — чорні муер та білі ньяр. За формою вони нагадують вухо, білі "вушка" менші за чорні за розміром. Їх можна їсти сирими, але, оскільки вони швидко псуються, їх зазвичай сушать. У Росії вони продаються лише сушеними.

Які вітаміни в грибах?

Харчова цінність та хімічний склад "Гриби деревні сухі".

НутрієнтКількість100% норми
Вода14.8 г15358 г
Вітаміни
Вітамін В2, рибофлавін0.8 мг225 г
Вітамін В5, пантотенова0.5 мг1000 г