Крупно нарізані гриби смажаться 15-18 хвилин, платівки та середні шматочки – 10 хвилин або трохи довше, а дрібним шматочкам вистачить і 5 хвилин. Але краще орієнтуватися на власний смак.

Свіжі печериці вимийте під проточною водою. Поріжте гриби тонкими часточками, складіть у каструлю. Залийте гриби водою та приправте сіллю. Відваріть печериці не більше 10 хвилин.

Як правильно різати гриби печериці для смаження?

  1. Кубиками. Для цього відокремте капелюшки від ніжок і наріжте дрібними або великими кубиками. …
  2. Соломкою. Спосіб такий самий, як і попередній за винятком форми нарізки. …
  3. Частками. Для цього покладіть гриб капелюшком вниз і зверху вниз гострим ножем відокремлюйте часточку за часточкою.