потужності мікрохвильової печі Краще почати з низької потужності та використовувати невеликий період розморожування – 30 секунд. Нехай вам доведеться зробити це кілька разів, але ви не зіпсуєте смак меду, і корисні ферменти під час розрідження збережуться.

Нагріти та зробити рідким мед слід лише так:

  1. Поставте ємність з медом у каструлю з гарячою водою (зробіть «водяну лазню»).
  2. Переконайтеся, що температура водяної бані не перевищує 30-40 градусів.
  3. Помішуйте його до потрібної консистенції.

Виявляємо домішки та фальсифікат Слід розбавити ложку меду у воді та додати краплю йоду. Якщо рідина пофарбувалась у синій колір, значить у ній містяться сторонні домішки. Ще в розчин меду з теплою водою можна додати оцтову есенцію. Якщо рідина зашипіла, у ній міститься крейда.

Помістіть її у теплу воду. У сам мед можете додати часточку лимона, щоб зруйнувалися кристали. Можна ще розтопити мед на водяній бані. Для цього встановіть банку меду на водяній бані на 15-20 хв.