Ще один поширений сорт хурми на прилавках супермаркетів та базарів – східна – це та сама хурма, яка, якщо тверда, то з'їсти просто неможливо, тому потрібно або почекати, доки дозріє, або прискорити цей процес, поклавши її разом з яблуками в один пакет, або в морозильну камеру.26 жовт. 2021 р.

Що робити з хурмою, якщо вона тверда?

Зробіть на шкірці незрілої хурми кілька проколів і опустіть плоди в теплу (50-60 ° С) воду. Через добу хурма стане набагато менш в'язкою на смак. Допомогти хурме можуть дозріти інші стиглі фрукти, наприклад, банани або яблука.

Як зробити м'якою тверду хурму?

Замочити хурму на 9-12 годин у теплій воді(30*-39*). Завдяки замочування речовини (таніни), які роблять хурму терпкою, підуть з фрукта і вона стане солодкою. Залити ягоди алкоголем або наколоти їх голкою. Покласти хурму в один пакет разом з яблуками або помідорами, а ще краще з перестиглими бананами.Похожі