Правильно зварені маслюки не м'які, а скоріше хрусткі. З відварених грибів зцідити всю рідину, відвар від грибів не використовувати. Далі гриби можна заморозити, засолити, замаринувати, посмажити, гасити або зварити суп. Загалом ми отримали напівфабрикат, а що з нього готувати це вже на Вашу думку.

Що можна зробити з грибів маслюків?

Гриби маслюки

Салат з буряка, щавлю та яєцьМолода картопля з паприкою та прованськими травамиСмажена молода капуста з лимонною заправкою, горіхами та зеленню
Салат з редискою, яблуками, морквою та шпинатомСочевиця з індичкою та овочамиГречка з індичкою на сковороді

Де використовують маслюки?

Маслюки вживають у їжу смаженими, тушкованими, вареними. Нерідко ці гриби як свіжі, так і сушені, використовують при приготуванні супів.. Перед додаванням в суп гриби можна обсмажити з цибулею для більш насиченого смаку. Смажені маслюки добре поєднуються з овочами.