Правильно зварені маслюки не м'які, а скоріше хрусткі. З відварених грибів зцідити всю рідину, відвар від грибів не використовувати. Далі гриби можна заморозити, засолити, замаринувати, посмажити, гасити або зварити суп. Загалом ми отримали напівфабрикат, а що з нього готувати це вже на Вашу думку.
Що можна зробити з грибів маслюків?
Гриби маслюки
Салат з буряка, щавлю та яєць | Молода картопля з паприкою та прованськими травами | Смажена молода капуста з лимонною заправкою, горіхами та зеленню |
Салат з редискою, яблуками, морквою та шпинатом | Сочевиця з індичкою та овочами | Гречка з індичкою на сковороді |
Де використовують маслюки?
Маслюки вживають у їжу смаженими, тушкованими, вареними. Нерідко ці гриби як свіжі, так і сушені, використовують при приготуванні супів.. Перед додаванням в суп гриби можна обсмажити з цибулею для більш насиченого смаку. Смажені маслюки добре поєднуються з овочами.