Як рахувати калорії в їжі? У таблицях калорійності та на упаковках, як правило, вказують калорійність 100 г, а також склад продукту. Щоб дізнатися скільки калорій містить порція їжі, потрібно розділити загальну калорійність страви на вагу порції..28 жовт. 2022 р.

Як правильно розрахувати норму калорій?

Розрахунок калорійності за формулою Міффліна-Сан Жеора Вона допомагає вирахувати необхідну кількість ккал для людини віком від 13 до 80 років. Для жінок: (10 х вага в кг) + (6,25 х ріст у см) – (5 х вік у г) – 161; Для чоловіків: (10 х вага в кг) + (6,25 х ріст у см) – (5 х вік у г) + 5.

Як правильно вважати калорії у сухому чи готовому вигляді?

Неважливо, скільки води буде додано або якою буде підсумкова вага продукту. рахувати потрібна лише кількість сухого речовини. Наприклад, у вас 70-грамова порція. Вивчаємо КБЖУ на 100 г, множимо на 0,7 кожен показник та отримуємо підсумкову калорійність порції.