Дієта при кісті печінки передбачає відмову від жирних, смажених, консервованих, солоних, копчених продуктів, міцної кави, газованих напоїв, морозива, гострих соусів, приправ, прянощів. Необхідно вживати овочі (особливо морква, пастернак, буряк), фрукти (насамперед – цитрусові), пити соки.
Які продукти швидко відновлюють печінку?
Продуктами, що відновлюють клітини печінки, є овочі, зелень, фрукти, ягоди, риба, нежирне м'ясо, нежирні молочні продукти, бобові, горіхи та рослинні олії, наприклад оливкова олія. Включення цих продуктів у щоденний раціон може позитивно зашкодити роботі печінки7.
Які фрукти можна їсти при печінці?
Продукти для печінки
Овочі та фрукти | огірки, помідори, солодкий перець, морква, буряк, селера, зелень, абрикоси, яблука | у сирому, печеному чи вареному вигляді |
---|---|---|
Яйця | варені або омлет | |
Хліб | житній, пшеничний | підсохлий |
Печиво сухе | ||
Оливкова олія | у невеликій кількості |