У шкірці ківі міститься багато антиоксидантів. У шкірці їх значно більше, ніж у м'якоті. Оскільки шкірка ківі багата як водорозчинними, так і жиророзчинними антиоксидантами, вона забезпечує потужний антиоксидантний захист для всього організму.1 лют. 2023 р.
Чи можна їсти шкіру ківі?
Шкірка ківі містить вітамін С і цілком їстівна. Це один із найефективніших продуктів для тих, хто страждає від запорів, а ще в ньому є корисний для серця калій — майже як у середньому банані, але з умовою, що поїдати ківі ви разом зі шкіркою, а не залишатимете одну зелень.
Скільки вітамінів у шкірці ківі?
Харчова цінність та хімічний склад "Ківі зі шкіркою".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 ккал |
---|---|---|
Вітамін В6, піридоксин | 0.063 мг | 5.2% |
Вітамін В9, фолати | 25 мкг | 10.3% |
Вітамін C, аскорбінова | 92.7 мг | 168.9% |
Вітамін Е, альфа токоферол, ТЕ | 1.46 мг | 15.9% |