Якщо чавун все-таки став іржавіти, не варто турбуватися і думати, що посуд бракований. Можливо, виріб не був насухо витертий після використання або поки сковорода лежала в ящику, на неї потрапила волога. Якщо таке сталося, то іржу необхідно відчистити жорсткою щіткою, промити і заново прожарити посуд.

Що робити, якщо чавун почав іржавіти?

Відро наповнюють водою і розчиняють у ньому пачку харчової соди (близько 300 г). У розчин занурюють казан та встановлюють ємність на плиту. Виварюють виріб на слабкому вогні протягом 8-10 годин – за цей час луг розчинить іржу.

Як прибрати іржу з чавуну?

На дно чавунної сковороди насипте кілька столових ложок харчової соди (її кількість залежить від розміру посуду та «плями») іржі). Після цього посуд потрібно залити гарячою водою, можна окропом. Перемішайте добре, щоб утворився каламутний білий склад. Залишіть посуд приблизно на 10 хвилин.