Високий вміст докозагексаєнової кислоти сприяє нормальному розвитку мозку у дитини. У його складі міститься безліч корисних мікроелементів, що сприяють зміцненню кісткової тканини, підтримці нормальної роботи щитовидки, мозку та нервової системи. Допомагає знизити ризик передчасних пологів.

Яка риба найкорисніша для вагітних?

Вагітним бажано їсти хека, камбалу, лаврака, тріску, дорадо, зубатку, окуня, лосося та сома. Якщо риба жирних сортів, необхідно вживати її не більше 1-2 разів на тиждень. Можна готувати олійну рибу, сардини, лосось, скумбрію. Дозволяється вживати такі морепродукти як креветки, рапани, гребінці, кальмари.

Чи можна їсти червону рибу вагітною?

Червона риба під час вагітності позитивно впливає не тільки на розвиток плоду, але і на стан майбутньої матері. Це зумовлено вмістом у такій рибі великої кількості корисних мікроелементів, які легко засвоюються шлунково-кишковим трактом.