Паста аль денте більш ситна та довше забезпечує організм енергією. Завдяки особливій структурі білка традиційної пасти має низький глікемічний індекс. Така паста перетравлюється довше, ніж більшість інших продуктів, що містять вуглеводи.

Чи можна їсти макарони аль денте?

Альденті корисніше макаронів, зварених до кінця Вони дійсно корисніші за звичайні макарони, тому що при такому ступені готовності в продукті зберігаються корисні речовини — рослинний білок і вуглеводи.

У чому сенс Альденте?

Al dente (від італ. al dente – «на зуб»; вимовляється аль денте) – стан кулінарної готовності макаронних виробів або рису як тверді при укусі. У сучасній італійській кулінарії цей термін означає ідеальну консистенцію макаронних виробів і має на увазі короткий час приготування.