Калорійність їжі, що споживається, розраховується шляхом складання енергетичної цінності продуктів, з'їдених за добу. Енергетична цінність має бути вказана на упаковці. Як правило, це калорійність на 100 г продукту. Наприклад, якщо в 100 г курячої грудки 130 ккал, а ви взяли 200 г, це вже 260 ккал.10 окт. 2022р.
Як правильно рахувати калорії в продуктах?
У 100 г продукту містяться 100,9 ккал, 4,2 г білків, 1,1 г жирів, 18,6 г вуглеводів та 3,8 г клітковини. Щоб розрахувати КБЖУ, потрібно 70 г помножити на дані з таблиці калорійності та розділити на 100.
В якому вигляді треба рахувати калорії?
Формула розрахунку калорійності Виглядає вона так: В г страви = А калорій; 100 г = Х ккал. Кількість ккал в 100 грамах = А х 100: В.