Чим годувати хворого після операції на кишківнику?
В меню хворого необхідно включити:
- морську рибу;
- некислі фрукти;
- каші на воді (крім рисової, яка може спровокувати запор);
- кисломолочні продукти із низьким вмістом жиру;
- свіжі, термічно оброблені овочі;
- пісне м'ясо курки, індички;
- цільнозерновий хліб;
- зелень;
Як починати їсти після операції на кишечнику?
Намагайтеся збагатити раціон продуктами багатими на білок, пріоритет тваринним білкам (пісне м'ясо, риба, птиця, сир, молочні продукти). Білка в раціоні має бути не менше 1,5-2 г на 1 кг маси тіла. Наприклад, якщо Ваша вага 60 кг, кількість білка, що споживається в день, буде 1,5 г.